
AM00BV80-3001 Type Design 6.3.2023-4.6.2023
Opintojaksolla opit suunnittelemaan ja toteuttamaan oman fonttisi käyttäen Glyphs-ohjelmistoa. Opit hahmottamaan kirjainmuotoilun eri vaiheita ja ymmärrät mitä fontin julkaiseminen vaatii.
- Учитель: Marion Robinson
- Учитель: Teo Tuominen

AM00CN40-3002 Palveluympäristöjen suunnittelu 19.1.2023-30.3.2023
Opintojakson osaamistavoitteet Opiskelija osaa - hahmottaa ihmisen ja tilan mittasuhteet tilasuunnittelussa ja ymmärtää tilasuunnittelun lähtökohdat - saavutettavuuden, ergonomian ja esteettömyyden perusteet - sovittaa yhteen palvelumuotoilun ja tilasuunnittelun elementit suunnittelussa - konseptoida tilallisen palvelukokonaisuuden
- Учитель: Sari Anttonen

AM00CM90-3002 Palvelumuotoilustudio 17.1.2023-19.5.2023
Palvelumuotoiluuun liitytyvät sisällöt: Käyttäjäymmärrys, ideointi, kokeilut, prototyypin rakentaminen, palvelun konseptointi, yhteissuunnittelu, sidosryhmäanalyysi ja sidosryhmän kanssa työskentely, palvelun nykytilan kartoitus, palvelumalli, arvonluonti toimeksiantajalle ja sidosryhmille, palvelun visualisointi ja raportointi. Tiimityöskentelyyn liittyvät sisällöt:Tiimiroolit ja oma vastuu yhteisestä lopputuloksesta, dialogi, oppimissopimuksen laatiminen, reflektiotaito ja positiivinen haastaminen. Projektinhallinta: projektinhallintamenetelmä(t)
- Учитель: Auli Haarnio
- Учитель: Milla Mäkinen
- Учитель: Marjut Suokas
- Учитель: Minna Ulmala

AM00CM68-3001 App Workshop -studio 1.1.2023-31.7.2023
Studio syventää käyttöliittymä- ja -kokemusmuotoilijan pätevyyttä suunnitella ja toteuttaa ohjelmistokehitysprojekti.
- Учитель: Juho Hartikainen
- Учитель: Jenni Hautamäki
- Учитель: Ville Tervo

AM00CG75-3001 Strateginen muotoilu 6.3.2023-5.5.2023
- Strategisen muotoilun maailma tulevaisuuskuvan rakentaminen - ennakointi ja visio-työskentely Keskeiset muutossuunnat? - Strategisen muotoilun prosessi -> innovaatioprosessit > sosiaaliset innovaatiot - Muotoilu kilpailukuvyn rakentajana? > Miten kiihdytetään uuden syntyä? - Systeeminen muotoilu - Strategisen muotoilun työvälineet - Strategisen muotoilun arvo, seuranta ja mittaaminen - Strategian implementointi käytäntöön - Strategisen muotoilijan työnkuva ja työelämän tarpeet -> Strateginen muotoilija on työelämän Generalisti
- Учитель: Sara Ikävalko

AM00CG74-3001 IoT ja tulevaisuuden käyttöliittymät 1.1.2023-30.4.2023
Tämä kurssi käsittelee käyttöliittymä- ja -kokemusmuotoilua erityisesti esineiden internetin (internet of things, IoT) sekä muiden vastaavien lähitulevaisuudessa yleistyvien käyttöliittymäalustojen konteksteissa.
- Учитель: Juho Hartikainen
- Учитель: Harri Heikkilä
- Учитель: Ville Tervo

AM00CG69-3002 Käyttöliittymäsuunnittelun menetelmät 1.1.2023-31.7.2023
Kurssilla opetellaan käyttöliittymäsuunnittelun menetelmiä ja hyviä toteutustapoja eri alustoille sekä harjoitellaan prototyypin toteuttamisen menetelmiä ja prosesseja. Ohjelmistoista otetaan haltuun Figma ja tuotetaan sillä visuaalisesti viimeistelty, käytettävyydeltä ja käyttökokemukseltaan validoitu laajahko toiminnallinen kokonaisuus. Kurssilla tutustutaan myös aiheeseen sopiviin, käyttöliittymäsuunnittelua tukeviin tutkimus- ja testausmenetelmiin. - Research-driven design - Visual languages - Design systems - Design drivers - Platform specifications & best practices
- Учитель: Ville Tervo

AM00CF43-3005 Typografian perusteet 16.1.2023-12.5.2023
Länsimaisen kirjoituksen kehittyminen, kirjaintyylit ja -muodot.
- Учитель: Christoffer Leka

AM00CA98-3002 Opastejärjestelmät 1.1.2023-31.7.2023
Kurssi on yhdistelmä etä- ja lähiopetusta sekä ryhmissä tehtävää suunnittelutehtävää asiakasyritykselle. Kurssilla painotetaan kokonaisvaltaista suunnittelua perinteisen "kylttisuunnittelun" sijaan. Tilaa opetellaan tarkastelemaan rakennuksen käyttöliittymänä, jota voidaan lähestyä UX/UI-suunnittelumenetelmien kautta. Päämääränä tilan käytön luontevuus, joss asiakas on koko ajan selvillä sijainnistaan ja suunnistaan sekä tilan käyttötarkoituksesta.
- Учитель: Sara Bengts
- Учитель: Harri Heikkilä

- Учитель: Antti Heinonen
- Учитель: Juho Maurinen
- Учитель: Veli-Pekka Tuovi

AM00BV82-3008 Markkinointiviestintä ja brändäys 1.1.2023-31.7.2023
Kurssiluennot toteutetaan lähtökohtaisesti lähiopetuksena. Luennot sisältävät teoriaosuuksia, audiovisuaalista materiaalia sekä ryhmissä ja yksin toteutettavia tuntitehtäviä. Kurssilla suunnitellaan brändikonsepti joko olemassa olevalle tai fiktiiviselle yritykselle, tuotteelle tai innovaatiolle. Kurssiilla pyritään järjestämään mahdollisuuksien mukaan vierailuja tai vierailevia luennoitsijoita. Kurssin luonteeseen on olennaista paikaikalla olo ja osallistuminen keskusteluun.
- Учитель: Sara Bengts
- Учитель: Heikki Nuutinen
- Учитель: Heikki Nuutinen

AM00BV66-3026 Visuaalinen suunnittelu 1.1.2023-31.7.2023
Visuaalinen suunnittelu on kuvallisen ja luovan ajattelun peruskurssi. Viiden opintopisteen opintojaksolla ideoidaan, suunnitellaan, kehitellään ja toteutetaan luova muotoilullinen tai taiteellinen prosessi, jonka lopputuotos esitellään yleisölle. Tuotos voi olla esimerkiksi teoskokonaisuus yhteisnäyttelyssä, performanssi, lyhytelokuva tai palvelumuotoilukonsepti. Taiteellisista ja muotoilullisista tuotoksista keskustellaan kurssilla, ja niitä arvioidaan yhdessä. Myös luovaa prosessia tarkastellaan ja opetellaan arvioimaan. Kuvallista ajattelua kehitetään käytännön kuvallisen tekemisen kautta, ja vertailemalla tekemistä muuhun visuaaliseen kulttuuriin. Keskusteluissa sovelletaan kriittistä arvioinnin, keskustelun ja ajattelun tapaa. Luovaa prosessia lähestytään vaiheittain, ja sen eri vaiheisiin annetaan ideoinnin sekä muotoilullisen ja taiteellisen ajattelun työkaluja. Oman luovan tekemisen kautta tutustutaan oman ajatteluun, tunteisiin ja havainnointiin kuvallisen työskentelyn lähtökohtana.
- Учитель: Lauri Asanti

AM00BW28-3002 Muotoiluprojekti 2 1.1.2023-31.7.2023
Lähipäivien teemat: Tulostavoitteellinen tiimityö, Vahvuuksien tunnistaminen, osaamisen sanoittaminen ja kompetenssin kehittäminen Projektinhallinta ja - johtaminen. Asiakaslähtöisyys ja -ymmärrys - kenelle haluat olla kuuluisa? Brändi: tunteistettu ydinviesti Palveluiden tuotteistaminen - ja kiteytetty kilpailuetu Myynti ja markkinointi - mörköjä vai mahdollisuuksia? Oppimisen ja opitun reflektio Opiskelija - ymmärtää asiakaslähtöisen (B2B & B2C) ja prosessimaisen kehittämisen vaiheet, tavoitteet ja keskeiset toimet - osaa ideoida ja kokeilla asiakaslähtöisiä ratkaisuja kehittämiseen muotoiluajattelua hyödyntäen - osaa laatia kehityssuunnitelman tueksi tarpeeseen liittyvät dokumentit ja suunnitelmat - osaa hyödyntää ja käyttää aiemmin opittuja sisältöäjä, työkaluja ja aineistoja businessmuotoilunäkökulmaan - osaa työskennellä itsenäisesti ja työryhmässä tulostavoitteellisesti ja aktiivisena toimijana - osaa toimia työryhmässä tavoitteellisesti ja sitoutuneesti - osaa vuorovaikuttaa ammattimaisesti, selkeästi ja dialogisesti - tunnistaa omat vahvuutensa, osaa sanoittaa oman osaamisensa - osaa reflektoida ja arvioida toimintojen vaikutuksia
- Учитель: Marjut Suokas