AM00DD56-3001 Kuvankäsittely, Adobe Photoshop 31.10.2024-5.12.2024
Opintojaksolla opitaan hyödyntämään monipuolisesti Photoshop-kuvankäsittelyohjelman ominaisuuksia 3D- ja video-ominaisuuksia lukuunottamatta. Ohjelman käytön lisäksi jaksolla opitaan kuvankäsittelyyn ja digitaaliseen kuvaan liittyviä käsitteitä ja termistöä.
- Учитель: Teemu Helo
AV00CW92-3004 Vastuullinen tuotemuotoilu 15.10.2024-17.12.2024
Kurssilla opitaan tekstiili-, vaate- ja muotialan vastuullisen tuotemuotoilun lähtökohdat, tarpeet ja tavoitteet, sekä perehdytään elinkaarisuunnitteluun ja erilaisiin muotoilun menetelmiin. Kurssilla: - perehdytään vastuullisuuden kokonaiskuvaan ja kiertotalouden periaatteisiin tekstiili-, vaate ja muotialalla - opitaan, miksi vastuullinen tuotemuotoilu on tärkeää ja mikä on suunnittelijan rooli kiertotaloudessa - tutustutaan tuotteen elinkaaren suunnitteluun - opitaan, millaisia vastuullisen suunnittelun menetelmiä ja prosesseja suunnittelija voi hyödyntää
- Учитель: Helena Kalliomäki
- Учитель: Annariina Ruokamo
AV00CW91-3004 Vastuullinen muoti- ja tekstiiliala 1.10.2024-3.12.2024
Kurssilla perehdytään kiertotalouden periaatteisiin ja vastuullisuuden määritelmään, sekä hahmotetaan, mitä yritys- ja yhteiskuntavastuu tarkoittaa ja miten vastuullisesta toiminnasta tulisi viestiä. Kurssilla: -Tutustutaan vastuullisuuden määritelmään tekstiili- ja vaatetusalalla -Hahmotetaan vastuullisen toiminnan haasteet ja mahdollisuudet -Käydään läpi tekstiilien ja vaatteiden kiertotalouden periaatteet -Tutustutaan yritys- ja yhteiskuntavastuun käsitteeseen ja luotettavan vastuullisuusviestinnän periaatteisiin?
- Учитель: Helena Kalliomäki
- Учитель: Annariina Ruokamo
AV00CW90-3005 Materiaaliosaaminen 16.10.2024-30.11.2024
Koulutuksessa perehdytään tärkeimpiin tekstiilimateriaaleihin: millaisia ominaisuuksia, vaatimuksia ja mahdollisuuksia kiertotaloutta tukevat tavoitteet asettavat materiaalien valintaan, niiden huoltoon ja kierrättämiseen? Lisäksi tarkastellaan, millaisia uusia materiaali-innovaatioita on tarjolla, tulossa markkinoille ja kehitteillä.
- Учитель: Minna Cheung
- Учитель: Helena Kalliomäki
AM00CW37-3003 Taiteellisesta työskentelystä 1.10.2024-1.11.2024
Tutustumme erilaisten piirustus- ja suunnittelutehtävien kautta taiteellisen työskentelyn perusteisiin. Herättelemme itseämme ideoimaan erilaisista lähtökohdista, vaihtelevin metodein. Mistä taiteilija voi saada ideoita, kun pää lyö tyhjää? Taiteilija on oman ympäristönsä havainnoija: tätä työskentelytapaa harjoittelemme tietoisesti eri tehtävien kautta. Luonnostelemme havaintojen sekä abstraktin intuition pohjalta. Teemme erilaisia, lyhyitä tehtäviä, joita voi jatkossa käyttää työkaluina oman ilmaisun kehittämisessä. Tehtävät ovat kestoltaan eripituisia - muutaman minuutin reagointitehtävistä maksimissaan parin päivän työskentelyyn. Tehtävissä korostuu ideointi ja luonnostelu. Piirtämisen ohella kokeilemme myös kolmiulotteista luonnostelua, pääasiassa savea käyttäen. Suurin osa tehtävistä toteutetaan koulun tiloissa, lisäksi on itsenäistä tekemistä myös kampuksen ulkopuolella.
- Учитель: Jenni Sokura
KKU0943-3005 Taiteilija ja yhteiskunta 2.9.2024-31.12.2024
Luentojen tarkoituksena on antaa perustietoa ammattitaiteilijana toimimisesta yhteiskunnassa. Luennot on jaettu kahteen pääalueeseen: Osa koskee sitä, miten taideala ja taiteilijuus asemoituu yhteiskunnassa. Toinen näkökulma luennoissa liittyy taiteilijana toimimiseen ja taiteilijan uusiin työmuotoihin. Opintojakso muodostuu luennoista, joita pitävät ammattitaiteilijan toimintaympäristöön kuuluvat keskeiset tahot. Opintojakson osaamistavoitteet opiskelija osaa - kuvailla ja taiteilijan toimintaympäristöön kuuluvia keskeisiä organisaatioita yhteiskunnassa. - kertoa taiteen rahoittamiseen liittyviä perusperiaatteita. - eritellä taiteilijan ammattiin liittyviä erilaisia toiminta-alueita. - kirjoittaa loogista ja jäsennettyä tekstiä luentojen keskeisistä teemoista. - noudattaa referaatin kirjoittamiselle annettuja sisällöllisiä ja tekstin asetteluun liittyviä ohjeita. - esittää perusteltuja ja asiallisia kommentteja luentojen aiheista.
- Учитель: Lotta Pyykkönen
YM00CK45-3004 3D kuvataiteilijan työvälineenä 3.9.2024-31.12.2024
Kurssilla tutustutaan 3D-mallintamiseen Blender-ohjelmaa käyttäen. Opiskelijat tekevät annettuja tehtäviä, sekä toteuttavat 3D-mallinnushahmotelman omasta taideteoksestaan. Blender-ohjelma on ilmainen. Luennoilla myös tutustutaan 3D-tulostamisen ja muiden 3D-mallinnusohjelmien mahdollisuuksiin.
- Учитель: Sampo Malin
- Учитель: Nikolai Virolainen
YM00CI25-3004 Ihmislähtöisyys ja palvelumuotoilu 30.8.2024-6.10.2024
Opintojaksolla käydään läpi palvelumuotoilun perusteet ja perusmenetelmät, ihmiskeskeisyyttä painottaen. Lisäksi jakson aikana kokeillaan palvelumuotoilun menetelmiä käytännössä.
- Учитель: Milla Mäkinen
YM00BX84-3008 Informaatiomuotoilu 8.11.2024-9.12.2024
Kurssilla tutustutaan laaja-alaisesti informaatiomuotoilun traditioon. Kurssilla edetään havaintopsykologiasta käytännön esimerkkeihin, informaatiomuotoilun tärkeimpien osa-alueiden kuten infografiikan ja datavisualisoinnin osaamiseen sekä typografian ja käyttöliittymäsuunnittelun hyödyntämiseen omissa työtehtävissä.
- Учитель: Petri Suni
AO00CE79-3002 Thesis Planning 1.8.2024-31.12.2024
The planning of the thesis starts already in the spring of the third year with an information session (in zoomis). ? ? In photography studies, a separate course on Research and Development (5 credits) guides students through the thesis planning phase. The material for this course is on Moodle and is self-paced, but with assignments 1 and 2 completed and presented at the topic seminar. These are the work plan and the disposition. ? ? The 1 credit course on writing a thesis report is a course offered by LAB to all students and must be enrolled in Moodle on their course platform. This is included in the planning phase of the thesis.?
- Учитель: Olli Seppälä
AO00CE79-3001 Thesis Planning 1.8.2024-31.12.2024
The planning of the thesis starts already in the spring of the third year with an information session (in zoomis). ? ? In photography studies, a separate course on Research and Development (5 credits) guides students through the thesis planning phase. The material for this course is on Moodle and is self-paced, but with assignments 1 and 2 completed and presented at the topic seminar. These are the work plan and the disposition. ? ? The 1 credit course on writing a thesis report is a course offered by LAB to all students and must be enrolled in Moodle on their course platform. This is included in the planning phase of the thesis.?
- Учитель: Oona Casalegno
- Учитель: Noora Nylander
AO00BU54-3013 Opinnäytetyön toteutus 1.8.2024-31.12.2024
• Opinnäytteen toteutusta koskeva opintojakso muodostuu taiteellisen produktion ja raportin tekemisestä, niiden ohjauksista sekä väliseminaareista. Ohjauksissa seurataan opinnäytteen etenemistä ja reflektoidaan sen suuntaa ohjaavien opettajien ja opinnäytettä tekevien opiskelijoiden kesken. Taiteellisen produktion ja raportin tekeminen kulkevat työprosessissa ajallisesti rinnakkain.
- Учитель: Sari Anttonen
- Учитель: Timo Sulkamo
AO00BU53-3021 Opinnäytetyön suunnittelu 2.9.2024-31.12.2024
Opinnäytetyön suunnittelu alkaa jo kolmannen vuosikurssin keväällä pidetystä infotilaisuudesta. ? ? ? Opinnäyteraportin kirjoittamista koskeva 1 op kurssi on LAB:n kaikille opiskelijoille järjestämä opintojakso, jonne on ilmoittauduttava Moodlessa omalle kurssialustalle. Tämä sisältyy opinnäytetyön suunnitteluvaiheeseen. ? ? Opinnäytetyön tekeminen ohjauksineen alkaa varsinaisesti syyslukukauden alkupuolella. Suunnittelu vaihtuu toteutuksen opintojaksoon marras-joulukuussa, kun aiheseminaari on pidetty. ? ? Opinnäytteen suunnittelun sisältökokonaisuus 5 op: ? 1. Info ? 2. Aiheen valinta ja opinnäytteen aikatauluttaminen ? 3. Aiheseminaari ? 4. Opinnäyteraportin kirjoittamisen kurssi? 5. Opponointi alkaa
- Учитель: Mirka Airesvuo
- Учитель: Timo Partanen
- Учитель: Jenni Sokura
- Учитель: Seija Varis
AO00BU53-3015 Opinnäytetyön suunnittelu 1.8.2024-31.12.2024
Opinnäytetyön suunnittelu alkaa jo kolmannen vuosikurssin keväällä pidetystä infotilaisuudesta. ? ? Valokuvauksen opinnoissa erillinen Tutkimus ja kehittäminen opintojakso (5 op) ohjaa opiskelijan opinnäytteen suunnitteluvaiheeseen. Tämän opintojakson aineisto on Moodlessa ja se suoritetaan omaan tahtiin, mutta siten, että tehtävät 1 ja 2 tehdään aiheseminaariin mennessä ja esitellään siellä. Nämä ovat työsuunnitelma ja dispositio. ? ? Opinnäyteraportin kirjoittamista koskeva 1 op kurssi on LAB:n kaikille opiskelijoille järjestämä opintojakso, jonne on ilmoittauduttava Moodlessa omalle kurssialustalle. Tämä sisältyy opinnäytetyön suunnitteluvaiheeseen. ? ? Opinnäytetyön tekeminen ohjauksineen alkaa varsinaisesti syyslukukauden alkupuolella. Suunnittelu vaihtuu toteuksen opintojaksoon loka-marraskuussa, kun aiheseminaari on pidetty. ? ? Opinnäytteen suunnittelun sisältökokonaisuus 5 op: ? 1. Info ? 2. Aiheen valinta ja opinnäytteen aikatauluttaminen ? 3. Aiheseminaari ? 4. Opinnäyteraportin kirjoittamisen kurssi?
- Учитель: Sari Anttonen
- Учитель: Henri Halla-Aho
- Учитель: Heli Kamaja
- Учитель: Timo Sulkamo
- Учитель: Sari Anttonen
- Учитель: Auli Haarnio
- Учитель: Henri Halla-Aho
- Учитель: Emma Hämäläinen
- Учитель: Harri Heikkilä
- Учитель: Oona Casalegno
- Учитель: Paulo Nicoletti Dziobczenski
- Учитель: Noora Nylander
- Учитель: Olli Seppälä