Moodle 3.4 - Uudet ominaisuudet

Moodle päivittyy versioon 3.4 ja sisältää version 3.3 ominaisuudet myös.

Alla on kooste tärkeimmistä uusista ominaisuuksista. Mikäli Moodlen toiminnassa on päivityksen jäljiltä ongelmia, raportoi niistä osoitteeseen opetushelp@lut.fi

KoostevideotUusi työpöytänäkymä

Uudessa työpöytänäkymässä on mm. helpompi seurata kurssien ajastettuja tapahtumia, kuten tehtävien palautuksia.


Kurssin suoritusasetukset

Opettaja voi määritellä kurssin suoritusasetukset aiempaa helpommin. Uusi työpöytänäkymä hyödyntää suoritusten seurantaa kurssin edistymisen näyttämisessä, joten on suositeltavaa asettaa suoritusasetukset (opiskelijan edistymisen seuranta) käyttöön kurssin aktiviteeteissa.


Parempi emoji-tuki


Muistutus arvioinneista

Opettaja voi asettaa tehtävän asetuksiin itselleen muistutuksen tehtävän arvioinnista. Muistutus näytetään kurssin pääsivulla, tulevat tapahtumat -lohkossa.

Sallitut tiedostomuodot

Opettaja voi määrittää mitä tiedostomuotoja tehtävä-aktiviteettiin voi palauttaa. Uutena ominaisuutena sallitut tiedostomuodot voi valita valmiista listasta.


Avattavat kommentit pdf-tiedostossa

Opettaja voi lisätä Moodlessa kommentteja opiskelijan palauttamaan pdf-tiedostoon. Nyt kommentit näytetään puhekuplina, jotka voi erikseen avata luettavaksi. Tällöin kommenttilaatikot eivät peitä dokumentin sisältöjä.


Mediatiedostojen raahaaminen kurssialueelle

Moodlen kurssialueelle voi raahata dokumentteja ja kuvia. Nyt raahaustoimintoa voi käyttää myös video- ja äänitiedostojen lisäämiseen.


Pääsy piilotettuun kohteeseen

Opiskelija ei ole aiemmin voinut avata piilotettua aineistoa tai aktiviteettia kurssilla. Nyt piilotettuun kohteeseen on mahdollista sallia pääsy. Kohde ei näy kurssialueella opiskelijalle, mutta siihen voi tehdä erillisen linkin esimerkiksi keskustelualueviestiin tai erilliselle kurssisivulle.


Moodlen kalenterin paranneltu käyttöliittymä

Moodlen kalenteri on nyt helppokäyttöisempi tapahtumien lisäämisessä, siirtämisissä ja poistossa.


Osallistujanäkymän paranneltu käyttöliittymä 

Osallistujahallintaa on paranneltu yhdistämällä Navigaatio-lohkon Osallistujat -toimintoon aiemmin Käyttäjähallinnan alla ollut Lisää käyttäjiä-toiminto ja muutenkin selkeytetty osallistujan tilaa.


Aktiviteettien suorituksen ylikirjoitus

Opettaja voi tarvittaessa ylikirjoittaa opiskelijan suoritusmerkinnän kohdassa Raportit -> Aktiviteettien suoritus.

Last modified: Friday, 15 June 2018, 1:00 PM